RAZ ZAVIDOVIĆI: Prezentacija o uspostavljanju poslovne saradnje Turske i BiH

 

U četvrtak, 1. juna, od 11 do 13 sati, u Konferencijskoj sali Razvojne agencije Zavidovići (RAZ), održat će se prezentacija o mogućnostima uspostavljanja poslovne saradnje privrednika Turske i BiH.

Fondacija BIGMEV osnovana je 2010. godine u Istanbulu, sa sjedištima u Bursi i Sarajevu, a u cilju razvoja ekonomskih, kulturnih i naučnih aktivnosti između Turske i Bosne i Hercegovine. Na čelu Fondacije je turski privrednik Muzafer Cilek, vlasnik kompanije i turskog globanog brenda “Cilek sobe”. Cilek je do sada u razne sektore u Bosni i Hercegovini investirao 60 miliona eura.

Fondaciju BIGMEV će prezentirati gospodin Samir Vildić, direktor BIGMEV-a za BiH. Ciljevi Fondacije su povećanje investicija iz Turske u BiH, povećanje izvoza iz BiH u Tursku, formiranje strateške saradnje po principu reciprociteta, pokretanje održive saradnje između privrednika dviju zemalja, razvoj projekata koji će omogućiti uključenje bh.dijaspore i doprinos razvoja Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani svoje učešće mogu osigurati pozivom na broj telefona 032/878-404, na mail [email protected], u inbox Facebook stranice Razvojne agencije Zavidovići, ili lično u prostorijama Agencije, najkasnije do srijede 31.05.2017.godine, a prilikom prijave učešća dobit će i sve detaljne informacije o ovom događaju.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *