Seat Arona stiže u septembru 2017.

Seat Ateca je samo jedan dio SUV/crossover ofanzive španskog proizvođača, jer podsjetimo, već ranije je potvrđeno da će mu se pridružiti još bar dva slična noviteta.

Jednog od njih, model za koji znamo da će nositi naziv Arona, Seat će premijerno predstaviti u septembru sljedeće godine na frankfurtskom auto salonu, a prodaja će početi prije kraja 2017, odnosno na samom početku 2018.

Arona će biti tzv. subkompaktni crossover koji će se većinu svojih komponenti i motorizaciju diljiti sa sljedećom generacijom modela Ibiza. Konkretnije, osnovu će činiti najkraća verzija MQB platforme, a pokretaće ga nekoliko Volkswagenovih 3 i 4-cilindričnih turbo motora. Očekuje se da će pogon biti samo na prednje točkove, odnosno da pogon na sva četiri točka neće biti dostupan ni sa verzijama iz vrha ponude, mada zvanične potvrde tih navoda još uvek nema.

Glavnu konkurenciju Aroni će činiti Renault Captur, Nissan Juke i drugi slični modeli, a proizvodnja će biti poverena domaćim pogonima u Martorellu, u Španiji.

Što se drugog, odnosno trećeg pomenutog SUV-a tiče, iz Seata je stigla potvrda da će se u stvari raditi o španskoj varijanti Škodinog Kodiaqa. Tačnije, biće nešto manji od Kodiaqa, ali će svejedno kupcima ponuditi sedam sjedišta, dok će na dizajn veliki uticaj imati konceptni 20V20 s prošlogodišnjeg ženevskog auto salona. U osnovi, ovaj još uvek neimenovani model biće nasljednik MPV-a Alhambra.

Na kraju dodajmo da će najvjerovatnije u martu sljedeće godine na sajmu u Ženevi biti predstavljena nova generacija Ibize, koja, navodno, neće biti dostupna u karavanskoj verziji, piše Autonet.hr.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *