Predstavljen novi Peugeot 508

Peugeot je u Londonu predstavio novu verziju modela 508 sa kojim je brend potvrdio svoju posvećenost D segmentu. Novi Peugeot 508 sada ima nešto manju rešetku hladnjaka i ravniji poklopac motora, te restilizovana FULL LED svjetla. Promjene nazad se također ogledaju u redizajnu svjetala, ali i drugačijem zadnjem braniku koji dodatno naglašava jaki karakter 508-ice

Za razliku od svog prethodnika, novi Peugeot 508 je pored prvobitnog spoja elegancije i robusnosti inspirisan i sa besprijekornim kvalitetom izrade uz savremenu tehnologiju, snagu i izraženi karakter.

Enterijer vozila unaprijeđen je sa četverozonskim klima uređajem, JBL audio sistemom te touch screenom. Tu su i dvije nove opcije opreme koje uključuju kameru za vožnju unazad kao i sistem za nadgledanje mrtvog ugla.

Novi 508 nudi i nove euro 6 motore. Od novih benzinaca tu je 1.6L THP 165 KS Start&Stop motor koji je povezan sa šestostepenom manuelnom transmisijom ili novom EAT6 šestostepenom automatskom transmisijom. Ovaj motor je zamijenio stari Euro5 1.6L THP motor sa 156ks snage, omogućavajući povećanje snage od 11ks te smanjenje emisije CO2 sa 144 na 129 g/km.

U ponudi dizel motora od novih motora biće dostupni 2.0 BlueHDI 150 KS sa emisijom CO2 od samo 105g/km, te 2.0 BlueHDI 180 KS motor koji karakteriše 111g/km CO2 emisije pri čemu je ovaj motor uparen sa EAT6 transmisijom.

Peugeot 508 utjelovljuje ambicije brenda te ispunjava zahtjevni nivo kvaliteta i poboljšanja svog imidža u cijelom svijetu. Već od 2011. godine kada je zvanično krenula prodaja ovog modela prodano je 370,000 automobila. Sa novim modelom 508, Peugeot nastavlja svoj osvajački pohod u industriji gdje trenutno ima najmlađe modele razvijene najsavremenijim tehnologijama i inžinjeringom.

Prodaja ovog modela na evropskom tržištu počela je u septembru ove godine, a do kraja godine očekuje se i na našem tržištu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *