Za izvanredne rezultate Ajša Luković dobila nagradu rektora UNZE

Zeničanka Ajša Luković je mlada studentica Pravnog fakulteta u Zenici, koja je nedavno dobila nagradu rektora za najbolje ostvarene rezultate tokom svih godina studiranja.

“Dobiti ovu nagradu sada na kraju je zaista potvrda velikog rada, truda i zalaganja. Sve vrijeme sam imala podršku roditelja, momka i prijatelja i s pravom mogu reći da je to nagrada svih nas”, rekla je Ajša.

Ovoj vrijednoj djevojci Pravo nije bio prvi izbor, ali u nedostatku finansijskih sredstava, umjesto Biroa rada ipak se odlučila studirati na zeničkom univerzitetu.

“Moj otac je ratni vojni invalid, a majka nezaposlena i nikada nisam u finansijskom smislu imala puno. Radila sam sve vrijeme studiranja, skoro svaki vikend bez obzira što su sve moje ocjene bile desetke. Nikoga ko je otišao iz svoje zemlje ne osuđujem, jer svi imaju svoje razloge i vjerujem da je jako teško napustiti svoj kućni prag i otići u nepoznato, ali ja biram svoju zemlju. Kćerka sam jedinica, moji roditelji su uložili sve što su imali u mene i zašto im ja ne bih barem pokušala vratiti samo mali dio onoga čega su se oni odricali sve ove godine”, kaže Ajša Luković.

Ova mlada Zeničanka istakla se i u humanitarnom radu. Kaže da je jako važno da nikada ne odustajemo od svojih ciljeva.

“Svi mi imamo neku misiju i afinitete prema nečemu. Moja je humanitarni rad sa mladima te da ih motivišem i otvorim neku drugačiju perspektivu jer zaista je najlakše biti negativan i gledati sve crno, a to tako nije. Iza mog uspjeha stoji mnogo rada i odricanja i često je bilo teških trenutaka kada sam željela odustati i otići u inostranstvo, ali srećom, ti trenuci su kratko trajali. Moji korijeni su ovdje i ja zaista želim ostati ovdje u svojoj zemlji”.

Čestitamo na sjajnim rezultatima i ostvarenoj vrijednoj nagradi i neka je sretno dalje u svemu što budeš radila.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *