Četri trika za karijerni napredak

Maksimalno se trudite na sve moguće načine! Ne samo oko kvalitete svog rada, nego i oko svog izgleda. Prvi dojam se prije svega temelji na izgledu. Od trenutka kad dođete na razgovor za posao pa do trenutka kada ćete preći u drugu kompaniju odijevajte se da biste impresionirali. Ako izgledate neuredno, šaljete poruku da ste šlampavi ili lijeni ili jednostavno ne možete paziti na više stvari u isto vrijeme.

Kad god imate potrebu, napišite zahvalnicu! Ne SMS, ne e-mail nego pravu poruku ispisanu vlastitim rukopisom. Pošaljite je klijentu kao zahvalu na odlično riješenom problemu, konstruktivnom sastanku ili potencijalnom poslodavcu koji vas je intervjuirao. To će vas izdvojiti iz gomile kandidata, ostvariti profesionalnu poveznicu i dati lični pečat.

Čuvajte sve pozitivne mailove koje vam je poslao šef ili menadžer i u kojima je dokumentirano da ste „odlično obavili posao“. Kad dođe vrijeme procjene radnika, imat ćete dokaz da ste dobro odradili svoj posao.

Ne zaboravite na bonton i pravila pristojnog ponašanja. Postupajte ispravno sa svima, od onih na dnu piramide do onih na samom vrhu. Nikad ne znate ko će vam biti sljedeći šef. I dok ste na poslu, zaboravite na tračanje, plagiranje i špijuniranje kolega.

zavnews/akta.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *