Stiže nova Škoda Octavia vRS jača nego ijedna prije

Napokon je stigla i jedna moćna Škoda, koja bi se mogla dopasti i onima koji ovu češku marku automobila nisu držali visoko na listi prioriteta. Škoda je naime najavila novu generaciju Octavije vRS iV koju ćemo premijerno moći vidjeti za mjesec dana na salonu auta u Ženevi.

Riječ je o tri modela koji pokazuju koliko daleko je Škoda odmakla s novim vRS-om. Trena napomenuti da iza oznaka Coupe i Combi nema novosti, radi se o klasičnoj verziji karavanu sa 5 vrata. Agresivno osmišljen model nudit će u mnogome modifikovani vanjski dizajn, s agresivnijim stilom začinjenim većim usisnicima, debljim pragovima i zadnjim spojlerom.

Novi model će imati i veće felge, ali ne na nivou onog viđenog na skicama. Posjeduje i dvostruki auspuh, nadamo se pravi. Pogled u kabinu još nije pokazan, ali tu neće biti velikih iznenađenja. Što se tiče mehanike, Octavia će biti preslikani Golf, ali i u GTE varijanti. A to znači 1,4 TSI benzinac, elektromotor i baterije kapaciteta 13 kWh. Maksimum je poznat i iznosi 245 KS i 400 Nm, odnosno električni doseg od 55 km. Što se tiče klasika s 2.0 TSI motorom, još uvijek se ne zna hoće li ga biti u ponudi.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *