Jerlagić: HDZ proizvodi krizu u BiH više od 20 godina

 

Predsjednik SBIH Amer Jerlagić reagovao je na izjave zamjenice predsjednika HDZ-a BiH Borjane Krišto. Njegovu reakciju i izjavu prenosimo u cijelosti.

“Gospođo Krišto, Vi koja ste i predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, morate reći građanima Bosne i Hercegovine da ste vlasnica izjave ”da će u Livnu samo trava biti zelena”. Morate objasniti građanima Bosne i Hercegovine šta ste u ratno vrijeme mislili pod tim, šta ste poručivali svim Bošnjacima koje ste u to vrijeme ostavljali bez radnog mjesta.

E sada hoćete da nam kažete da ste odjednom postali ”Samarićanka” sa tobožnjom brigom za Bosnu i Hercegovinu i da brinete za sve njene narode i građane, a svi vrlo dobro znamo da se iza toga krije briga samo za Hrvatima koji podržavaju ideje udruženja građana HNS i HDZ BiH.

Podsjećam Vas da je upravo HDZ BiH protagonista mnogih štetnih odluka po Hrvate u BiH, od kojih su najveće gubitak Posavine i nebriga o Hrvatima u entitetu RS, majorizacija Hrvate iz Bosne od Hrvata iz zapadne Hercegovine nuđenjem rješenja tzv HDZ-ovog Izbornog zakona, itd…

Još jednom Vam moram napomenuti da su Evropski sud za ljudska prava u Strazburu i međunarodne konvencije o ljudskim pravima i slobodama, iznad svih lokalnih sudova u Bosni i Hercegovini i da upravo njihove odluke osiguravaju sigurnost i napredak Bosne i Hercegovine. O opstanku se ne morate brinuti. O opstanku se brinu patriote i građani Bosne i Hercegovine”, rekao je u svom saopćenju Amer Jerlagić.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *