Izvršena dodjela stipendija iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel” za Zeničku regiju

BBI banka iz Fonda “Saleh Kamel” daje stipendije od 1.200 dolara godišnje

Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI banke, Ministarstva za obrazovanje i nauku FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH i Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli 100 stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel, za učenike i studente Zeničke regije.

Imena korisnika stipendija objavljena su na stranci BBI banke, a svečana ceremonija dodjele bit će upriličena uskoro. Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara, odnosno 1.200 dolara godišnje, a isplaćuje se u konvertibilnim markama u protuvrijednosti iznosa stipendije.

Ukupno se iz Fonda Sheikh Saleh Kamel godišnje isplati 500 stipendija, po 100 stipendija u pet regija BiH.

Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

Stipendije će biti isplaćene putem studentskog računa, koje su učenici ili njihovi zakonski zastupnici, odnosno studenti, obavezni otvoriti kod BBI banke, prije potpisivanja ugovora, u roku od deset dana od dana objavljivanja spiska dobitnika.

Za otvaranje studentskog računa, potrebno je priložiti CIPS potvrdu o prebivalištu i kopiju LK. Maloljetni dobitnici stipendije trebaju doći s roditeljem/starateljem (koji trebaju dostaviti CIPS-ovu potvrdu) i priložiti rodni list djeteta.

Dobitnici stipendije prilikom dolaska u poslovnice BBI banke, trebaju naglasiti da je svrha otvaranja računa priliv sredstava od stipendije, kako bi otvorili isključivo “studentski tekući račun” na koji se ne obračunava mjesečna naknada.

Projekt dodjele 500 stipendija godišnje za djecu bez jednog ili oba roditelja u BiH, BBI banka radi uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije. Ovo je peta godina kako se dodjeljuju stipendije iz ovog Fonda.

zavnews/akos

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *