Zavidovići: Intenzivno se vode razgovori oko nove većine u Općinskom vijeću

 

Prema informacijama koje smo dobili od nekoliko članova stranaka koje čine Općinsko vijeće općine Zavidovići, posljednjih dana su se vodili intenzivni pregovori oko formiranja većine u Općinskom vijeću.

Općinski načelnik Hašim Mujanović, kako tvrde naši sagovornici koji su s razlogom željeli ostati anonimni do okončanja pregovora, dogovorio je buduću saradnju sa Strankom demokratske akcije i njihovim partnerima, odnosno strankama koje zajedno sa SDA čine većinu u Općinskom vijeću, te bi prema tom dogovoru buduću većinu u Vijeću trebale sačinjavati SDA, SBB, GDS, SBiH, A-SDA i Stranka penzionera..

Poseban akcenat u ovim pregovorima kako kažu učesnici, stavljen je na Budžet za 2018. godinu, ali i na brojne druge važne teme koje su od krucijalnog značaja za našu općinu.

Naši sagovornici tvrde da bi nastavak pregovora trebao biti u ponedjeljak, 29. januara, kada bi se trebalo razgovarati o svim vidovima buduće saradnje, i finalizirati razgovori oko uspostavljanja većine u Općinskom vijeću, te o svim drugim pitanjima vezanim za Općinsko vijeće, a onda sačekati da se o svemu očituju izvršni organi stranaka koje su učestvovale u pregovorima, nakon čega bi uz potpisivanje nekog zvaničnog dokumenta o dogovorenoj saradnji, dogovor trebao biti zvaničan i konačan.

 

zavnews

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *