SBB Bužim više ne postoji: Više od 100 članova napustilo Radončićevu stranku

 

Savez za bolju budućnost (SBB) Bužim više ne postoji. Kompletan Općinski odbor ove stranke, koji je brojao više od 100 aktivnih članova, napustio je Radončićevu stranku, vratio knjižice i pristupnice i tako ugasio Općinski odbor SBB-a, potvrdio je za Faktor Izudin Bosnić, sada već bivši prvi čovjek SBB-a Bužim.

– Jedan od razloga za ovaj potez je uvođenje Povjereništva u SBB Bužim na čije čelo je Fahrudin Radončić postavio Agana Bunića, doskorašnjeg kadra SDA. Mi smo bili protiv njegovog prelaska u SBB, jer ne možemo biti u klubu s čovjekom kojeg smo porazili na prošlim izborima. Mi ne možemo dozvoliti ni Radončiću ni Buniću da blati porodicu i djela rahmetli generala Izeta Nanića. Ljudi koji su prešli iz SDA u SBB, među njima i Bunić, se ustvari bore za lične karijere. Oni se žele bolje pozicionirati na narednim izborima i zbog toga nema ništa od projekta Saveza za bolju budućnost u Bužimu – kazao je Bosnić.

Prema njegovim riječima, oni su odlučili vratiti knjižice i time završiti priču o SBB-u Bužim. Kako je naglasio, svi koji su napustili SBB ostali su jedinstveni, formirali su jedno tijelo koje će zasijedati i razgovarati o narednim koracima.

– Dat ćemo punu podršku načelniku Općine Bužim. To nam je prioritet. Da li će biti njihovih prelazaka u druge stranke, oni će sami odlučiti o tome – kazao je Bosnić.

On je naglasio još jedan razlog za raspad SBB-a Bužim, a to je da su oni od početka osuđivali koaliciju sa strankom koju vodi osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić.

– Imamo duboke ožiljke od njih i mi smo jedina općinska organizacija koja nije učestvovala u raspodjeli vlasti koju je SBB dobio u koaliciji s Abdićevom strankom. Odbili smo sve ono što su nam davali. To smo uradili iz prostog razloga jer u našem općinskom odboru sjede najveći sinovi Bosne i Hercegovine, od komandanata bataljona, komandira četa, djece poginulih boraca, ratnih invalida, zlatnih ljiljana i preko toga jednostavno nismo mogli preći – istakao je Bosnić.

 

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *