Ambasadoru Makareviću uručena nagrada CEO Cluba za ekonomsku diplomatiju

 

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan, Nedim Makarević, dobitnik je prestižne nagrade koju dodjeljuje renomirani CEO Club iz Pakistana.

CEO Club već petnaest godina dodjeljuje nagrade za menadžera godine, a Makareviću je dodijeljena u oblasti ekonomske diplomacije.

Premijer regije Azad Kashmir, Sardar Masood Khan koji je uručio nagradu ambasadoru Makareviću, podsjetio je da je do 2014. godine robna razmjena Pakistana i BiH bila gotovo neprimjetna, dok su se u zadnje tri godine desile pozitivne promjene, pa je sada razmjena na višemilionskom nivou.

Ambasador Makarević je zahvalio organizatoru, naglašavajući da je posljednje tri godine postignut značajan uspjeh, ali isključivo u namjenskoj industriji.

– Namjenska industrija se može puno više pospješiti i to prije svega u domenu isporuke municije Pakistanu, za šta postoji interes, odnosno potražnja s pakistanske strane. Međutim, postoji toliko drugih, naročito uslužnih oblasti u kojima se može poraditi, kao što su ekspertiza stručnjaka iz BiH u energetici, drvnoj te građevinskoj industriji – kazao je ambasador Makarević.

Ohrabrio je pakistanske biznismene da ponude svoje proizvode na tržištu BiH, naročito proizvode iz kožne i tekstilne industrije, te medicinske instrumente.

 

zavnews/fena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *