Čast za BiH: Gradonačelnik Islamabada uručio zahvalnicu ambasadoru Makareviću

 

Gradonačelnik Islamabada Sheikh Ansar, uručio je ambasadoru Bosne i Hercegovine u Pakistanu Nedimu Makareviću zahvalnicu grada Islamabada, za širenje pozitivnog imidža glavnog grada Pakistana.

Ovom događaju prisustvovalo je više zvanica iz diplomatskog i političkog života Pakistana. Konkretno, radi se o trominutnom muzičkom spotu koji je autorski rad ambasadora Makarevića, a u kojem su prikazana znamenja Islamabada.

Dodjeljujući zahvalnicu gradonačelnik Sheikh Ansar je između ostalog istaknuo aktivnost bh. ambasadora, te njegovo neumorno zalaganje za promociju bilateralnih veza između BiH i Pakistana.

“Mnogi ljudi u biti ne znaju kako je Islamabad lijep i zelen. Ponekad imam osjećaj da je to jedan veliki park i jedina mi je ambicija bila da svijet uoči te lijepe detalje, jer nažalost imamo loš medijski imidž, kako glavnog grada tako i ove zemlje u cjelini, što naravno nije fer. To se mora popravljati”, rekao je ambasador Makarević, ističući da je spot radio u slobodno vrijeme i isključivo privatnim sredstvima.

Ambasador Makarević i gradonačelnik Ansar najavili su i pokretanje inicijative bratimljenja gradova Islamabada i Sarajeva.

 

zavnews/radiosarajevo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *