Vlasnici Bimala i Rafinerije šećera u Brčkom preuzeli logistički centar u Sloveniji

Strateškim pozicioniranjem u okviru Evropske unije AGRANA-STUDEN Grupa od ove godine posjeduje pakirni i logistički centar Ormož u Sloveniji.

Kupovinom pakirnog centra, silosa i skladišnog prostora, ojačana je pozicija AGRANA-STUDEN Grupe za nesmetano i blagovremeno snabdijevanje šećerom tržišta Evropske unije, Zapadnog Balkana, kao i svjetskog tržišta.

AGRANA-STUDEN Grupa nastavlja ekspanziju svog poslovanja, te je kupovinom Ormoža naša distributivna kompanija AGRAGOLD Ljubljana, dobila podršku u vidu pakirnog centra, te odličnih silosnih kao i skladišnih kapaciteta, a poslovna Grupa je ojačala svoju poziciju regionalnog tržišnog lidera koju nova akvizicija lokacije Ormož zaokružuje u geografskom i tržišnom smislu,” rekao je predsjednik Uprave STUDEN Holdinga g. Ilija Studen.

STUDEN Holding posjeduje međunarodni portfolio agrobiznisa koji pokriva preradu, trgovinu i distribuciju poljoprivrednih proizvoda, kao što su šećer, jestiva ulja, uljarice i žitarice, a kao dio Holdinga koji se bavi trgovinom, preradom i distribucijom šećera i zaslađivača AGRANA-STUDEN Grupa se sastoji od operativnih joint venture kompanija osnovanih od strane AGRANA Grupe i STUDEN Holdinga.

U Bosni i Hercegovini u okviru STUDEN Holdinga posluju fabrika jestivog ulja BIMAL i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera u Brčkom.

STUDEN Holding već 23 godine posluje u Sloveniji, te preko sopstvene distributivne mreže AGRAGOLD i istoimene kompanije sa sjedištem u Ljubljani, svojim industrijskim kupcima kao i krajnjim potrošačima obezbjeđuje šećer i jestivo ulje najvišeg kvaliteta.

 

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *