Namjenska industrija BiH prvi put izlaže na prestižnom sajmu “IDEF”

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, na inicijativu kompanija iz sektora namjenske industrije, po prvi put organizuje nastup privrede Bosne i Hercegovine na prestižnom sajmu namjenske industrije “IDEF”, koji se ove godine održava u periodu od 09-12. maja 2017. godine u Istanbulu, Republika Turska.

Na štandu Bosne i Hercegovine, ukupne površine 40m2, koji je koncipiran na način da predstavlja cjelokupnu industriju BiH pod motom „Defense Industry of Bosnia and Herzegovina“, predstavit će se osam kompanija. To su Igman Konjic, Tehnički remont Bratunac, Unis Group Ilidža, AC-Unity Goražde, Pretis Vogošća, Pobjeda Technology Goražde, Unis Ginex Goražde i Binas Bugojno.

Sajam IDEF se smatra najvećim regionalnim i jednim od pet najvećih svjetskih sajmova namjenske industrije. Održava se od 1993. godine svake dvije godine. Ovogodišnji, 13. po redu, održava se u TUYAP Sajamskom i kongresnom centru u organizaciji TUYAP-a a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Turske, Ministarstva odbrane Turske i Vojnih snaga Turske, saopšteno je iz VTK.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *