Za projekte zaštite životne sredine dostupno 19 miliona eura

 

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ambasadorica Njemačke u BiH Kristijana Hofman, potpisali su sporazum kojim se Vijeću ministara na raspolaganje stavlja 18.516.696 eura, od čega je 5.500.000 eura namijenjeno za projekte “Dodatne mjere zaštite životne sredine u energetskom sektoru”, a 13.016.696 eura za “Odvod/prečišćavanje otpadnih voda u Zenici”.

U okviru finansijskih sredstava namijenjenih za navedene projekte, biće izdvojeno i dodatnih 1.000.000 eura za finansiranje propratnih mjera potrebnih za realizaciju i nadgledanje projekata, pa je ukupan iznos sredstava za projekte 19.016.696 eura, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Sporazum je potpisan na službenim jezicima BiH, kao i na engleskom i njemačkom jeziku, te je nakon potpisivanja izvršena razmjena nota sporazuma.

Predsjedništvo BiH je na sjednici održanoj 27. juna donijelo odluku o prihvatanju Nota sporazuma o finansijskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Njemačke za prošlu godinu, te je ovlastilo ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka da potpiše ovaj sporazum.

Nosilac posla je Ministarstvo finansija i trezora BiH, a Ministarstvo vanjskih poslova izvršiće razmjenu nota.

 

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *