Život nije trka, već putovanje u kojem treba uživati u svakom koraku

Ne umanjuj vlastitu vrijednost uspoređujući se s drugima, zato što je svako od nas drugačiji i svako od nas je poseban. Ne postavljaj svoje ciljeve prema tome šta neko drugi misli da je važno. Samo ti znaš šta je za tebe najbolje.

Ne uzimaj “zdravo za gotovo” stvari koje su ti najbliže srcu. Čuvaj ih, kao što štitiš vlastiti život, jer bez njih život je besmislen.

Ne dozvoli da ti život procuri kroz prste živeći u prošlosti, a ne u sadašnjosti. Živeći život dan za danom, živjet ćeš sve dane svog života.

Ne odustaj sve dok imaš razloga da ostaneš. Ništa nije izgubljeno dok ne odustanemo i prestanemo se truditi. Ne boj se rizika jer rizikom učimo kako biti hrabriji.

Ne isključuj ljubav iz svog života govoreći da ju je nemoguće naći, jer najbrži način za dobiti ljubav je dati je. Najbrži način da izgubiš ljubav je da ju previše čvrsto držiš. Najbolji način da zadržiš ljubav je da joj daš krila.

Ne odbacuj svoje snove. Biti bez snova je kao živjeti bez nade. Biti bez nade je kao živjeti bez smisla. Ne juri kroz život tako brzo da zaboraviš ne samo gdje si bio nego i kuda ideš.

Život nije trka, već putovanje u kojem treba uživati u svakom koraku.

 

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *