JKP Radnik: Obavještenje o odlaganju komunalnog otpada

 

Odlaganje komunalnog otpada posljednjih dana u našem gradu je veoma otežano i složeno, s obzirom da je deponija Ekonomija blokirana od strane mještana sa tog područja, dok je deponija Mošćanica daleko, a imajući na umu i činjenicu da JKP Radnik posjeduje samo jedan kamion za odvoz otpada na tu deponiju u Zenici, to dodatno usložnjava ionako tešku situaciju vezanu za odlaganje komunalnog otpada.

S toga su se iz JKP Radnik obratili građanima, a njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo korisnike odvoza otpada da ne odlažu otpad pored kontejnera, kao i da ne odlažu kruti otpad u kontejnere, obzirom da isti otežava način prikupljanja i preuzimanja otpada. Napominjemo da je odlaganje otpada mimo kontejnera kažnjivo zakonom, i neprimjereno uvijek, a posebno u ovim vrućim ljetnjim danima, kada postoji dodatna opasnost od širenja zaraze i pojačanog širenja ružnih mirisa iz kontejnera i sa deponije.

Obzirom da ovih dana imamo blokiran put prema deponiji Ekonomija, sav otpad se odvozi u Mošćanicu, Zenica, što dodatno otežava okolnosti prikupljanja otpada. U ovim uslovima kruti otpad neće moći biti preuzet, jer isti nije namijenjen za kamione sa presom. S toga još jednom molimo građane da ne odlažu otpad pored kontejnera, te da ne odlažu kruti i kabasti otpad.”, kaže se u saopćenju iz JKP Radnik.

Mi se iskreno nadamo da će ovaj apel uroditi plodom, i da ćemo svi skupa adekvatno i savjesno odgovoriti nastaloj situaciji, kako bi nam svima bilo bolje i ljepše u ovim vrelim ljetnjim danima.

 

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *