KCUS: BBI banka i Securitas BH donirali 22 pokretnih kreveta-kolica

 

BBI banka i firma Securitas BH, donirali su 22 pokretna kreveta-kolica za transport ležećih pacijenata Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare u KCUS-u, donacija 22 pokretna kreveta-kolica omogućit će udobniji transport pacijenata, ali i olakšati rad uposlenicima Kliničkog centra.

– Ovo je već druga donacija koju su BBI banka i Securitas BH zajedno napravili za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Donacije KCUS-u nisu samo za uposlenike, to su donacije za one koji su nama najvažniji, za naše pacijente. Kad god olakšate našim uposlenicima posao, pomogli ste i da pacijentima pružimo bolju uslugu – rekla je generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, te podsjetila da je zahvaljujući prvoj donaciji pomenutih kompanija renovirano više od pola zgrade Klinike za kardiologiju.

Direktor BBI banke Amer Bukvić naglasio je da BBI banka kroz ovakve donacije nastavlja biti društveno odgovorna institucija.

– Islamska razvojna banka, u čijem je vlasništvu BBI banka, u proteklih 15 godina dala je preko 50 miliona maraka donacija bolnicama i školama širom BiH. Nedavno smo učestvovali u rekonstrukciji četiri škole u Maglaju i Odjela dječije hirurgije Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću – kazao je Bukvić.

Securitas BH zajedno sa svojim klijentima također učestvuje u brojnim akcijama, među kojima su i pomoć radu Roditeljske kuće u Sarajevu i Savezu organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama “Sumero”.

– Uvijek možemo dio novca izdvajati i zajedno napraviti korake koji su možda mali, ali su važni za ovakve institucije – rekao je Mirsad Ćatić, predsjednik Uprave Securitasa BH.

 

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *