MUP ZDK bogatiji za stotinu novih policijskih službenika

 

U Zenici je danas na atletskom stadionu upriličeno svečano polaganje zakletve stotinu kadeta, 30. generacije, kojim se, nakon uspješno završene obuke na Policijskoj akademiji FMUP-a u Sarajevu, dodjeljuje čin “policajac” u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Uz prisustvo brojnih zvanica, te rodbine, nakon položene zakletve novi policijski službenici MUP-a ZDK potpisali su etički kodeks, te svoje ugovore o radu.

Vrijedi istaknuti kako su ovaj veliki dan za nove policijske službenike svojim prisustvom uveličali i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut.

– Policijski službenici treba da rade na boljoj sigurnosti građana u svim segmentima, kao i na smanjenju stope kriminaliteta. Vaše zalaganje, trud i aktivnosti treba da budu što bolje. Uz poštivanje savjeta koje smo vam dali i kodeksa ponašanja zagarantovan vam je uspjeh i ugled u društvu. Budite od onih koji ne žale truda ni svoje zdravlje da budu časni i uzorni policajci – poručio je policijski komesar Šut.

 

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *