U Sarajevu dogodine niče veliki kompleks tornjeva i shopping centara

Saud Alanazi, vlasnik Malak Group, najavio je izgradnju velikog kompleksa u glavnom gradu BiH, za narednu godinu.

Malak Group je proteklih godina uložio desetine miliona maraka u BiH. Kompanija je izgradila luksuzni hotel na Ilidži, te je kupila propalu drvnu industriju Janj u Donjem Vakufu, gdje je pokrenula proizvodnju i zaposlila stotine ljudi.

– Imam veliki komad zemlje u Sarajevu, oko 50 dunuma i moja kompanija planira izgraditi kompleks tornjeva i shopping centara, pa se nadam da će ovaj projekat biti ostvaren već naredne godine, kazao je Alanazi govoreći na Sarajevo Business Forumu. 

Na osnovu svojih iskustava, pozvao je sve investitore da dođu i investiraju u BiH, zbog brojnih pogodnosti, ali i nerazvijenosti određenih grana privrede. Zbog toga je, smatra Alanazi, BiH jedna od idealnih država za investiranje, posebno u sektor hotelijerstva i poljoprivrede. On je dalje istakao da, iako ima nedostataka u pravnom okviru, njegove investicije dobivaju punu podršku.

– Investirao sam u ovu zemlju prije četiri godine, kada sam izgradio luksuzni hotel u Sarajevu. Također, investirao sam i u drvnu industriju u Donjem Vakufu. Moj glavni cilj u ovoj zemlji nije zarađivanje novca, zarađujem ga već širom svijeta. Ovdje sam došao kako bih otvorio što više radnih mjesta. U Donjem Vakufu imamo ih 200, u Sarajevu 100, a značajan je i broj zaposlenih u sektoru nekretnina, kazao je Alanazi.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *