Kada želite dobiti najviše od života učinite sljedeće stvari

 

  1. Budite strastveni u onome što radite.

Jedina tajna uspjeha je da u ono što radite unesete strast. Ona će donijeti potpuno nove rezultate i stvoriti potpuno nove kontekste koji će vas učiniti pobjednikom.

  1. Oprostite onima koji su vas povrijedili.

Ne zaslužujete stare povrede nositi u novu budućnost. Svojim oprostom ne govorite toliko o drugome, koliko govorite o sebi. A na koncu zaslužujete svoj mir.

  1. Nema ništa bez žrtve.

Jedan je uspješan čovjek svako jutro sebe pitao: Da li sam spreman živjeti nekoliko sedmica, mjeseci ili godina onako kako drugi neće, da bih onda mogao živjeti ostatak svog života onako kako drugi ne mogu?”

  1. Prestanite tražiti sreću u drugima i pozabavite se malo sobom.

Niko vas ne može učiniti sretnim osim vas samog. Shvatite da se sreća nalazi na putu kojim sada idete, a ne na cilju kojega vidite u vašoj glavi. I zato nastavite ići onamo kamo ste krenuli.

  1. Oslobodite se izgovora.

Slikovni rezultat za zivotMožete se pravdati pred drugima zašto nešto jeste ili niste napravili. Ali kako ćete se opravdati pred samim sobom kada za pet ili deset godina shvatite da niste ostvarili svoj san a mogli ste?

  1. Suočavajte se sa svojim problemima.

Ne možete pobjeći od sebe, ne možete pobjeći od svojih problema. Shvatite jednom da nema puta prema naprijed ukoliko ne pređete preko svih svojih problema.

  1. Snaga straha je samo ona koju mu vi date.

Oslobodite se svojih strahova. Budite hrabri, učinite to radi sebe. Hrabrost je pogledati u prošlost koju imate i vjerovati u bolju budućnost.

  1. Učite iz iskustva.

Učite iz knjiga a još više učite iz iskustva. Svoga i tuđega. Samo na taj način ćete razumjeti koliko je vaš život samo nastavak onoga što znate i vjerujete da možete.

  1. Vjerujte u sebe.

Mnogi ljudi vjeruju u sve i svašta, a najmanje vjeruju u sebe. Postavite stvari obrnuto, prvo povjerujte u sebe i otkrit ćete mnoga čuda u svom životu.

  1. Svaki neuspjeh je znak da škola života još nije završila.

Ne bježite od neuspjeha. Kada vam život počne izgledati kao niz neuspjeha sjetite se da su oni prva i posljednja stepenica koja vodi do vašega uspjeha.

Slikovni rezultat za zivot

 

Mario Žuvela/savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *