Bosanac iz Zvornika među vodećim dizajnerima Opela: Živim svoj san svaki dan!

Nedžad Mujčinović trenutno je jedan od vodećih dizajnera u njemačkoj automobilskoj korporaciji Opel. Ovaj tridesetrogodišnji autodizajner rođeni je Zvorničanin koji je oduvijek znao šta želi i kako to ostvariti u svom životu.

Nedavno je boravio u svom rodnom gradu i tom prilikom je obišao rodbinu i rođake u mjestu Križevići, gdje je rođen otac ovog nadarenog dizajnera.

O tome kada i kako je sve počelo, i otkuda on u velikom Opelu, Nedžad je rekao slijedeće:

“Prema mehanici i inženjerstvu ljubav je postojala od rođenja… Pošto je moj otac strastveni inženjer konstruktor i izvan posla, a prema dizajnu automobila od kada znam za sebe sam bio zainteresovan, i pokušavao ih skicirati. Sa nekih 13 ili 14 godina sam shvatio da to može biti profesija i od tada nisam odstupao od cilja. Matematika i Likovno su mi uvijek bili omiljeni predmeti. Na “Monash University” u Melbourneu sam završio dupli studij – Mašinski Inzenjering (Konstrukcioni) i Industrijski Dizajn (Transport).

U Opelu radiom kao kreativac, kao Lead Exterior Designer – sada već sedmu godinu. Ja sam jedan od trenutno nekih desetak eksterijer dizajnera odgovornih za sva Opelova vozila. Moj posao počinje od prve linije na papiru i traje do prvog proizvedenog automobila. Tokom toga se prolije mnogo znoja sa samim sobom, vajarima i inženjerima. Osjećaj je takav da sam ispunio svoj profesionalni san i imam privilegiju da ga živim svaki dan.

Mladima i svima onima koji žele da ostvare svoje snove, preporučujem da dobro razmisle da li to stvarno žele. Ako žele, onda zaista moraju da žrtvuju sve da bi uspjeli”.

O svom eventualnom povratku u BiH, i o otvaranju većeg centra za prodaju Opelovih auta u BiH, kaže da razmišlja, ali da je to teško pitanje, i da još sam sa sobom nije donio jasnu odluku u vezi s tim.

 

zavnews/biznisinfo

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *