Izložba fotografija Seada Sulejmanovića: Svojim radovima promovišem BiH u svijetu

U Galeriji Brodac u Sarajevu, u srijedu je u povodu Dana Općine Stari Grad otvorena izložba fotografija Starog Grada, autora Seada Sulejmanovića, javlja Anadolu Agency.

Sulejmanović, koji je rođen u Njemačkoj, a porijeklom je iz Srebrenice, kazao je kako mu je želja da fotografijom promoviše BiH u svijetu.

– Kako je naša lijepa domovina BiH zaslužila najbolju i najljepšu promociju u svijetu, tako sam se i ja odlučio da se fotografijom bavim profesionalno i da promovišem BiH, te da fotografijom zabilježim i ponudim sve ljepote naše domovine strancima ali i Bosancima i Hercegovcima. Želja mi je da se još više zna za BiH u svijetu i da ubuduće imamo još više turista u našoj domovini – rekao je Sulejmanović.

Istakao je kako je do sada izlagao i u brojnim gradovima diljem Njemačke.

– Reakcije ljudi u toj zemlji su bile stvarno pozitivne. Čak dosta Bosanaca nije znalo kakve sve ljepote imamo u BiH, tako da su se pozitivno iznenadili kakve sve prirodne ljepote nudi naša lijepa domovina, pogotovo, Sarajevo, Bihać, Mostar, Hercegovina, i brojna druga mjesta – kazao je Sulejmanović, napominjući da će nastaviti sa izradom fotografija kojima će promovisati prirodna bogatstva BiH u svijetu. Na kraju je dodao i kako na ljeto planira održati novu izložbu u BiH.

Ovaj 23-godišnji fotograf istakao je kako redovno dolazi u BiH, te tom prilikom pravi fotografije o prirodnim ljepotama svoje domovine.

Izložba fotografija Starog Grada, na kojoj je izloženo ukupno 17 fotografija, trajat će sve do 10. maja.

zavnews/AA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *