Firma MS&WOOD povećala prihode za 5 miliona KM

Kompanija MS&WOOD povećala je prošle godine poslovne prihode na 25,5 miliona KM, sa 20,2 miliona iz 2015, izvještava BiznisInfo na osnovu finansijskog izvještaja ove kompanije. Od toga je 15,3 miliona KM ostvareno na stranom tržištu, za oko dva miliona više nego godinu ranije.

Firma je ostvarila neto dobit od 806 hiljada KM, što je znatno povećanje u odnosu na 184 hiljade iz 2015. godine.

Fabrika namještaja MS&WOOD zapošljava više od 200 radnika, a namještaj koji se proizvodi u Fojnici izvozi se u 42 zemlje, na sve kontinente svijeta, i nalazi se u prodaji od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država.

Jedan od najznačajnijih partnera ove bosanskohercegovačke industrije namještaja je najveći proizvođač i lanac prodavnica namještaja na svijetu, švedska IKEA.

Ranije danas smo objavili da je još jedna bh. fabrika namještaja, Standard Sarajevo, povećala prošle godine poslovne prihode za oko 7,5 miliona maraka.

Sve to pokazuje da je proizvodnja namještaja jedna od grana industrije koja se najbrže razvija u BiH. Prema analizi Privredne komore Federacije BiH, izvoz namještaja u 2016. godini bio je vrijedan 448 miliona KM, i povećan je za 17 posto u odnosu na 2015. godinu.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *