Biskup Komarica: “Ne smetam ja samo Dodiku, nego i mnogima koji navodno brinu o Hrvatima i katoličkoj crkvi!”

Banjalučki biskup Franjo Komarica gostujući na Novoj tv govorio je o aktuelnoj političkoj hajci koju protiv njega vodi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U razgovoru sa novinarom Andrijom Jarkom, Komarica je rekao da posljednje Dodikove izjave ne predstavljaju nikakvu novost, jer su one samo kontinuitet jedne politike koja grubo krši sva ljudska prava, uključujući i pravo na svoj dom, na svoju vjeru… “Iskreno, meni je kao vjerniku, Dodika žao”, kazao je biskup Komarica.

Na pitanje novinara kako komentariše to što u njegovu zaštitu nisu stali političari i političke institucije koje predstavljaju hrvatski narod u BiH, poput Dragana Čovića i Hrvatskog narodnog vijeća, biskup Komarica je rekao da ga ni njihovo ponašanje, odnosno šutnja, ne iznenađuje, jer bi, kako je rekao, oni voljeli da nas katolika nema u Banjalučkoj biskupiji. Ali nas ima, nažalost premalo, ali nećemo nestati. Mene za banjalučkog biskupa nisu postavili političari, nego sam ovdje zahvaljujući Božijem proviđenju i volji”.


On je rekao da isto važi i za političare iz Hrvatske koji kada dođu u Banja Luku posjete Biskupiju, kratko porazgovaraju i uslikaju se sa njim i gledaju kako da što prije odu. On je razočaran i u dio katoličke crkve u Hrvatskoj koja se ponaša slično kao politika.

“Mi ovdje imamo potporu Vatikana, Sveti otac Franjo je rekao da Banjalučka nadbiskupija ne smije nestati, da je ona važna i potrebna, dok s druge strane, neki koji navodno slušaju Vatikan i poštuju Svetog oca ne misle tako…”, rekao je biskup Franjo Komarica.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *