Zvizdić na sastanku konstituence u Vašingtonu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je u Vašingtonu redovnom sastanku Holandsko-belgijske konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, a glavne teme bile su ekonomski razvoj i finansijska stabilnost zemalja članica ove grupe.

Sastanak je otvorio holandski ministar finansija Jeroen Dijsenblom, a bilo je riječi i o aktuelnim događajima u Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

U izjavi koju su predstavnici zemalja članica usvojili tokom sastanka navedeno je i da zemlje članice holandske konstituence, BiH, Jermenija, Gruzija, Moldavija i Ukrajina, trenutno imaju koristi od podrške MMf-a.

Vlasti u ovim zemljama pokazuju čvrstu odlučnost i nastoje implementirati potrebne ambiciozne reforme, piše u izjavi.

“Mišljenja smo da ove zemlje zaslužuju da im se nastavi pružati podrška MMF-a i međunarodne zajednice kako bi ispunili svoje planove”, navodi se u izjavi predsjedavajućeg holandske konstituence.

Holandsku konstituencu, osim BiH, čini još 12 zemalja: Jermenija, Bugarska, Kipar, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Makedonija, Moldavija, Holandija, Rumunija, Ukrajina i Crna Gora.

Sastanku Konstituence je prisustvovao i guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

zavnews/biznisinfo

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *