Nagradna igra: Dita opet miriše!

Nastavljaju se akcije za oporavak tuzlanske tvornice deterdženata Dita. Iz tog razloga pokrenuta je nagradna igra u kojoj stanovnici BiH mogu sudjelovati tako što će snimiti selfie s jednim od Ditinih proizvoda koji uskoro stižu u dućane diljem države, a osim s kupljenim Ditinim proizvodima, ljudi se mogu slikati i kraj gigantskih skulptura 3DE-a i Blic Grilla, na 38. rođendan Fabrike deterdženata Dita Tuzla.

“Nekoliko je razloga koji su me motivirali da sudjelujem u ovoj kampanji. Prije svega vjerujem da je za našu zemlju iznimno važno da osnažujemo domaću proizvodnju, jer revitaliziranje tvornica poput Dite, daje mogućnost otvaranja novih radnih mjesta, ali i pronalaženje strateških partnera koji će podržati izvoz i time jačati ekonomiju zemlje. Iskreno se nadam da će podrška javnosti biti ‘vjetar u leđa’ radnicima Dite, ali i poruka da njihovi napori i nastojanja nisu uzaludna, te da kada se svi udružimo zaista možemo učiniti mnogo. Sretan sam da je ova kampanja potaknula ljude da se ujedine i nadam se da će biti dodatna motivacija i za druge radnike koji se suočavaju s izazovima i poteškoćama, te poruka da vjeruju kako je svjetlo uvijek na kraju tunela”, poručio je glumac Rijad Gvozden.

Fakat podržimo ljude!

Članovi Dubioze Kolektiv su na svom Facebook profilu objavili reklamu koju su nazvali “Fakat podržimo ljude”, a posvećena je radnicima Fabrike deterdženata Dita. “Deterdženta nije bilo boljeg ni za vrijeme Tita, oprat’će mašina dok si rek’o pita”, riječi su kojima počinje reklama. Članovi najpopularnijeg bh. benda su na ovaj način odlučili podržati radnike Fabrike deterdženata Dita.

Podršku Diti do sada su pružile brojne javne ličnosti, muzičari, umjetnici, udruženja i pojedinci okupljeni na društvenim mrežama, s ciljem širenja svijesti o važnosti kupovanja domaćeg i podrške kompaniji koja je vlastitim angažmanom odlučila ponovo stati na noge i krenuti u proizvodnju.

zavnews/kupujmodomace

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *