Objavljen Javni poziv za zapošljavanje boračkih kategorija putem zadruga

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, objavilo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava za „Tekući transfer pojedincima – Transfer za pomoć u zapošljavanju boračkih kategorija putem boračkih zadruga,“ utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.

Pravo učešća u raspodjeli sredstava ostvaruju pojedinci ili zadruge koji okupljaju boračku populaciju (članovi njihove uže porodice) koje su registrovane za obavljanje djelatnosti (poslova) koji se odnose na zapošljavanje branilačke populacije, a registrovane u Bosni i Hercegovini, sa razrađenim projektima usmjerenim na realizaciju ciljeva programa po Odluci o usvajanju programa utroška sredstava „Tekući transfer pojedincima -Transfer za pomoć u zapošljavanju boračkih kategorija putem boračkih zadruga“ za 2017. godinu.

U cilju sufinansiranja projekata, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata raspisuje Javni poziv, na koji imaju pravo aplicirati:

a) pojedinci – zadrugari putem zadruga, kojima će odobrena sredstva biti osnov za samozapošljavanje, zapošljavanje nekog od pripadnika boračke populacije ili članova njihove obitelji, odnosno osnov za upis u registar samostalnih poljoprivrednih proizvođača, ukoliko je riječ o poljoprivrednoj djelatnosti (u daljnjem tekstu: pojedinci zadrugari – putem zadruga),

b) boračke zadruge i zadruge koje u svom sastavu okupljaju najmanje 70 % zadrugara iz boračke populacije,

c) savez boračkih zadruga Federacije Bosne i Hercegovine.

Po donošenju odluke najmanje svaka tri mjeseca (kvartalno) vrši se doznaka sredstava pojedincima ili zadrugama do iznosa raspoloživih sredstava od ukupno predviđenih sredstva u budžetu.

Javni poziv možete pronaći OVDJE.

zavnews/vladafbih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *