Kako ćete znati da ste pobijedili ili izgubili?

Znat ćete da ste pobijedili kada pobijedite svoje strahove, kada izbacite nerealna očekivanja, kada izađete iz svoje prošlosti, kada prestanete biti ovisni o stvarima ili o drugima i kada se oslobodite negativnih stavova.

Znat ćete da ste izgubili kada u drugima počnete tražiti sreću, kada prestanete učiti od života, kada zatvorite um i srce prema novim spoznajama, kada počnete bježati od svojih problema i kada pomislite da ste dosegli svoj maksimum.

Povezana slikaZnat ćete da ste pobijedili kada  podijelite svoje probleme s drugima, kada naučite prihvaćati svoje emocije, kada počnete raditi stvari u kojima uživate, kada postanete neovisni o drugima i kada od njih prestanete tražiti odobrenje za svoje postupke.

Znat ćete da ste izgubili kada se počnete natjecati sa svima, kada prestanete istraživati svoje potencijale, kada počnete misliti da niste dovoljno spremni za život, i kada počnete misliti da morate živjeti po očekivanjima drugih.

Znat ćete da ste pobijedili kada negativno pretvorite u pozitivno, kada svaki dan pronađete razlog zašto se isplati živjeti, kada se ne zaustavljate na iskustvima koje ste doživjeli već težite više i kada s mirom možete unazad pogledati na svoj život.

Znat ćete da ste izgubili kada mislite da su svi krivi za vaše pogreške, kada shvatite da je svaka druga vaša riječ jadikovka, kada ne uspijevate pronaći razloga za zahvalnost i kada mislite da vaš život nema nekog većeg smisla.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *