Ojačajte samopouzdanje s ovih 6 jednostavnih poteza!

Trebate novi polet i sigurnost u svoje sposobnosti. Primijenite naše savjete i pojačajte vlastitu sliku o sebi.

Ne vrti se svijet samo oko vas

Ako niste zadovoljni sobom, vjerovatno ćete misliti da i drugi tako misle o vama. No, to uopće nije tačno. Zapravo, radi se o tome da previše vremena trošimo na bespotrebno razmišljanje o tome šta drugi misle o nama i dajemo sebi previše važnu ulogu u njihovim razmišljanjima.

Gledajte svoja posla

Često sebi ponavljajte: “Ono što drugi misle o meni nije moja briga.” To je korisna mantra. Ne možete kontrolirati tuđa mišljenja, ali zato možete biti ponosni na sebe, što je važan faktor sreće.

Povezana slikaViše se družite

SMS je praktična stvar, mailovi su sjajni za sramežljive, a društvene mreže su sjajan način za održavanje kontakta, ali ništa ne može zamijeniti druženje licem u lice s prijateljima. Isto vrijedi i za posao.

Ljudi su društvena bića

Više ćete postići u izravnom kratkom razgovoru s kolegom nego putem maila. Svaki put kada nekom uputite poziv na kafu, vaše samopouzdanje raste.

Kreirajte svoju budućnost

Zamislite sebe za deset godina. Upotrijebite sva osjetila za kreiranje mentalnog filma koji uključuje sve mogućnosti. Gdje ćete živjeti, s kim, šta ćete raditi na poslu i u slobodno vrijeme? Kada složite jasnu sliku, krenite u postupnu realizaciju.

Postavljajte sebi male ciljeve

Male, lahko savladive promjene u životu, djeluju stimulativno, donose zadovoljstvo i konačno ispunjenje velikih ciljeva.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *