“UG CeKER” realizira projekat “Igrobus” u osnovnim školama naše Općine

Zavidovićko udruženje “UG CeKER“ u saradnji sa Ambasadom lokalne demokratije Zavidovići (ALD), i ove godine realizuje projekat pod nazivom „IGROBUS“, a kojeg provode u saradnji sa osnovnim školama sa područja naše Općine.

Do kraja tekuće školske godine imaju u planu posjetiti nekoliko škola i družiti se sa mališanima kroz već dobro poznate igrice i radionice ovog projekta, sa mnogo novih edukativnih i motivacionih igrica specijalno pripremljenih za ovaj značajan projekat, koji je u cijelosti posvećen djeci i razvoju njihovih edukacijskih, kulturnih i kreativnih sposobnosti.

Ono što „Ceker“ izdvaja od ostalih udruženja koja djeluju na području naše Općine je to što su njihovi osnovni ciljevi i zadaci prije svega djelovanje na polju edukacije, kulture i kreativnog razvoja djece i mladih, a u cilju poboljšanja njihovog društveno – ekonomskog statusa.

To nastoje ostvariti kroz mnoge projekte koje provode i kroz razne aktivnosti u kojima rade na promovisanju i afirmaciji moderne umjetnosti, teatra, muzike, likovne kulture, poezije i drugog, kao i na očuvanju tradicionalne kulturne baštine, zatim pomoći mladima da dobiju pristup informacijama koje im omogućavaju da djeluju potpuno svjesni izbora svoje budućnosti, te na koncu kroz promovisanje struktura koje olakšavaju mladima pristup kreativnim aktivnostima i izražavanju njihovih sposobnosti i telanta.

U svakom slučaju oni nas kao brojna udruženja i nevladine organizacije ne zasipaju ispraznim i nerealnim akcijama i ciljevima, praznom pričom i idejama koje je nemoguće ostvariti i realizirati, nego vrijedno rade sa najosjetljivijom ali u isto vrijeme i najvažnijom kategorijom društva, i to kroz konkretne i vrijedne aktivnosti koje su od velike pomoći djeci i mladima u njihovom odrastanju, školovanju, odgoju, obrazovanju, te na koncu u stvarnom životu koji je pred njima.

Njihov omiljeni citat je „U svakoj zajednici ima posla koji treba obaviti. U svakom narodu ima rana koje treba zaliječiti. U svakom srcu ima snage za sve to učiniti“.

Čestitamo im na svemu što su do sada učinili, i želimo im mnogo uspjeha u realizaciji zacrtanih ciljeva i zadataka, a mi ćemo i dalje pratiti njihov rad i podijeliti s Vama sve njihove akcije, projekte i uspjehe.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *