Koteks Tešanj s holandskim partnerom razvija novi model balističkog prsluka

Bosanskohercegovačka namjenska industrija bilježi kontinuirani rast o čemu svjedoče i brojni ugovori bh. firmi iz ove branše za strane kupce, a jedna od tih kompanija je i tešanjski Koteks.

Kompanija Koteks od ranije je prepoznatljivo ime u oblasti snabdijevanja opremom za policiju i druge specijalne službe u BiH, ali i regionu.

Ovih dana Koteks u saradnji s holandskim partnerom razvija novi model balističkog prsluka koji će biti namijenjen kako domaćem, tako i inostranom tržištu.

– Taj prsluk svoju primjenu treba naći u redovima sigurnosnih snaga odnosno specijalne policije, kao i vojnih jedinica. Naime, u saradnji s partnerom odlučili smo se na izradu novog modela zbog potreba na tržištu, ali i zaštite ljudi koji su svakodnevno suočeni s terorističkim prijetnjama širom svijeta – izjavio je za Fenu direktor proizvodnje kompanije Koteks Hamza Hotić.

Nova saradnja, kako je kazao, samo je nastavak uspješnosti Koteksa koji je već ranije zadovoljio zahtjeve standarda STANAG 2920 za balistički-deminerski prsluk.

Hotić je dodao da ova kompanija trenutno izvodi i radove na izgradnji i opremanju prve balističke laboratorije u BiH, koja će u budućnosti omogućiti još kvalitetniju proizvodnju balističke opreme.

Kako je poznato, Koteksovi proizvodi se proizvode u skladu s vojnim standardima ili specifikacijama ili nekim drugim ekvivalentima i za to posebno namijenjenim komponentama, a što je prepoznato od policijskih i vojnih službi kako u BiH tako i u regionu.

zavnews/biznisinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *