Još jedan veoma vrijedan projekat na Željinoj Grbavici

Na pomoćnom terenu sa umjetnom podlogom gdje treniraju sve selekcije Omladinske škole FK Željezničar, Općina Novo Sarajevo postavila je reflektore, a sinoć su prvu utakmicu odigrali Pofalićki i juniorska selekcija Plavih, piše fkzeljeznicar.ba.

Konačno će selekcije Omladinske škole FK Željezničar moći trenirati i u večernjim terminima, a samim tim moguć je veći broj treninga, te će svaka selekcija moći raditi sama na cijelom terenu. Teren sa novim reflektorima su otvorili Pofalićki i juniori Želje, odigravši utakmicu povodom obilježavanja Dana reintegracije Grbavice, koja je u fer igri završila rezultatom 1:1.

Slikovni rezultat za nedzad koldzoNa poluvremenu utakmice, svečano su pušteni u rad novoizgrađeni reflektori, čiju izgradnju je finansirala Općina Novo Sarajevo u iznosu od oko 150.000 KM, a utakmici je prisustvovao načelnik Nedžad Koldžo, kao i direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak.

U svom obraćanju, općinski načelnik istakao je da Općina Novo Sarajevo kontinuirano provodi niz aktivnosti kada je u pitanju poboljšanje stanja u oblasti sporta i stvaranja sportskog prostora za djecu i omladinu, a nakon postavljanja vještačke trave, sanacije svlačionica na pomoćnom terenu, postavljeni su i reflektori, kako bi se svim sportskim klubovima koji koriste pomoćni stadion Grbavica, omogućio kvalitetniji teren za održavanje svojih aktivnosti i u večernjim satima.

– Kao prvo čestitao bih Dan reintegracije naselja Grbavica, Kovačići i Vraca svim stanovnicima Sarajeva. Ovo je zaista historijski trenutak na Grbavici kada se otvara pomoćni stadion sa novoizgrađenim reflektorima. Ovo otvaranje pomoćnog stadiona je unaprjeđenje infrastrukture sportskog kompleksa Grbavica. Ovo što FK Željezničar radi na glavnom stadionu je prava stvar za cijeli grad, ovaj kraj, a ovaj pomoćni stadion je lijepa prilika da mladi igrači treniraju pod svjetlošću refelektora, kazao je Mirsad Šiljak.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *