SDA iznijela stav o Samitu premijera u Sarajevu

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja današnje održavanje sastanka premijera Zapadnog Balkana uz prisustvo evropskog komesara za susjedsku politiku Johannesa Hahna i drugih evropskih zvaničnika, saopćeno je iz te stranke.

Ističu da je organizacija i održavanje samita potvrda opredjeljenju aktuelnog saziva Vijeća ministara BiH za stabilnost i saradnju u regionu, te integrisanje regiona u Evropsku uniju (EU). Dolazak svih pozvanih premijera je izraz podrške tom opredjeljenju BiH, navode.

– Uvjereni smo da će ovaj samit donijeti konkretne rezultate u oblasti euroatlantskih integracija, jačanja ekonomske saradnje, a posebno u oblastima infrastrukture, energetskih potencijala i generalno boljeg korištenja resursa. Samit je prilika da se afirmiraju postignuti rezultati BiH na evropskom putu. U tom kontekstu smatramo vrlo značajnim da su usaglašena sva pitanja za radna tijela u vezi s Mehanizmom koordinacije – citat je iz saopćenja SDA.

Ova stranka traži da Vijeće ministara BiH što prije uputi u parlamentarnu proceduru usaglašene izmjene i dopune zakona o akcizama, i naglašava da je to preduvjet za intenzivniju izgradnju infrastrukturnih projekata u BiH.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *