Federalno ministarstvo potpisalo ugovore sa 19 volontera boračke populacije

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević potpisao je ugovore o stručnom osposobljavanju – obavljanju volonterskog rada sa 19 kandidata, od kojih je 10 iz kategorije porodica šehida i poginulih boraca, a devet su djeca iz drugih boračkih kategorija.
 
Ministarstvo već 17 godina provodi Projekt stručnog osposobljavanja volontera.

Šesnaest volontera će staž odrađivati u sjedištu Ministarstva, jedan u Fondaciji za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije, a dvoje njih, po sopstvenom zahtjevu, u odsjecima i grupama za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze Mostar i Grude.

Bukvarević je upoznao volontere s poslovima i zadacima na kojima će biti angažovani, te programskim opredjeljenjima Ministarstva u toku 2017. godine, a nakon odrađenog staža, kandidati će dobiti potvrde o obavljanju istog. Naglasio je da je trajna obaveza svih, briga o djeci šehida i poginulih suboraca i da je to najmanje što možemo i moramo uraditi za njih.

Predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Almin Škrijelj rekao je da je ponosan na ovu djecu koja su uspjela da se visoko obrazuju.

Jedan od volontera Armin Biogradlić, izrazio je zahvalnost na pruženoj prilici i naveo da već neko vrijeme pokušava naći posao, te da mu ovaj volonterski staž pruža priliku za prvi dodir sa poslom, stručnim usavršavanjem i polaganjem državnog ispita.

Potpisivanju su prisustvovali predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Almin Škrijelj, predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH Šerif Patković, Komisija i kolegij ministra, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

zavnews/vladafbih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *