MEĐUOPĆINSKA LIGA U STRELJAŠTVU sa serijskom zračnom puškom za učenike osnovnih i srednjih škola i osoba sa invaliditetom

Dana 20.02.2017. Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport posjetio je Haris Ćatić, predsjednik streljačkog kluba „Zavidovići“, koji je ujedno bio ovlašteni predstavnik streljačkih klubova sa područja općina Zavidovići, Maglaj, Doboj-Jug i Tešanj.

U razgovoru sa resornim ministrom Mensurom Sinanovićem i pomoćnikom za kulturu i sport Marinkom Tokićem, gospodin Ćatić je prezentirao zajedničku odluku predstavnika streljačkih klubova sa navedenih područja, da formiraju „međuopćinsku ligu“ u streljaštvu serijskom zračnom puškom.

Liga bi trajala 2 mjeseca, a u nju bi bilo uključeno oko 100 sudionika, od kojih su većina djeca školskog uzrasta, čime se nastoji popularizirati ovaj sport među mlađim generacijama.

Gospodin Ćatić naglasio je da su u projekat „međuopćinska liga“ trenutno uvrštene općine koje se gravitacijski naslanjaju jedna na drugu, ali da u narednom periodu namjeravaju ligu proširivati i na druge općine Zeničko-dobojskog kantona. Također je istakao da je ovaj projekat i svojevrsna priprema za formiranje kantonalnog streljačkog saveza.

Nakon prezentiranog projekta ministar Sinanović je izrazio svoje zadovoljstvo projektom, naglasiviši da će resorno ministarstvo podržati planirane aktivnosti, te da očekuje da se i općine aktivno uključe i podrže ovaj projekat.

zavnews/zdk

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *