Tokić: Histerične izjave i prijetnje na najavu revizije tužbe protiv Srbije pokazuju strah od istine

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić, izjavio je povodom reakcija srpskih političara na najavu revizije Tužbe BiH protiv Srbije, da prijetnje BiH i bošnjačkom narodu ukoliko pokrenu proces revizije, “jasno pokazuju strah od istine koja bi bila utvrđena u jednom takvom procesu pred međunarodnim relevantnim sudskim instancama”.

– Histerične izjave, i prijetnje srpskih političara, ostrašćenih sljedbenika Miloševićeve i Karadžićeve zločinačke politike koja je imala i ima za cilj uništenje države BiH i bošnjačkog naroda kao matičnog naroda ove države, pokazuju njihovu svijest o krivici Srbije i tzv. RS, koja je dokazana u prethodnom postupku za genocid u Srebrenici a u novom nepristrasnom suđenju bi bila potvrđena činjenica da je genocidna tvorevina RS nastala kao direktni rezultat učešća vojnih snaga Srbije na tlu suverene RBiH u toku genocida i agresije – smatra Tokić.

Dodao je da bi takva kompletna istina potvrđena sudskom presudom Međunarodnog suda pravde u Haagu, dovela do automatskog ukidanja genocidom nastale RS, za koju predstavnici aktuelnog političkog, akademskog i vjerskog života Srbije i manjeg bh. entiteta svojataju kao najveći uspjeh srpskog ratovanja i politike u posljednjih dvije stotine godina, saopćeno je, između ostalog, iz Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda.

zavnews/bir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *