Delegacija Grada Sarajeva na EYOF-u u Erzurumu

U turskom gradu Erzurumu do 18. februara održava se 13. zimski Evropski omladinski olimpijski festival – EYOF, na kojem će se takmičiti šest bh. reprezentativaca: Martin Kamenica, Dino Terzić, Emina Husić, Sara Šišić, Miloš Čolić i Strahinja Erić. Ceremoniji otvorenja prisustvovala je i delegacija Grada Sarajeva koju predvodi gradonačelnik Abdulah Skaka.

Iz Uprave Grada Sarajeva kazali su da je posebno emotivna atmosfera bila prilikom predstavljanja sportista iz BiH koja je ovacijama podržana, jednako kao i domaća reprezentacija Turske.

– Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo imaju razloga iskazati posebno poštovanje prema prijateljima iz Turske koji su u dva navrata iskazali prijateljski odnos. Prvi put kada su odustali od kandidature za EYOF 2017. u korist Sarajeva, znajući da se na drugoj strani nalazi kandidat s olimpijskim iskustvom i drugi put, kada su pokazali razumijevanje i preuzeli organizaciju ovogodišnjeg EYOF-a, kako bi Sarajevo i Istočno Sarajevo imalo dovoljno vremena da dovedu infrastrukturu i ostale organizacione pripreme na nivo olimpijskih standarda – saopćeno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Skaka je to saopćio i čelnicima nacionalnog Ski saveza Turske, kao i gradonačelniku Erzuruma, Mehmetu Sekmenu s kojim je planiran i poseban susret.

U Erzurumu borave i predstavnici Izvršnog komiteta EYOF-a 2019. koji prate sve organizacione pripreme turskih domaćina radi potrebnih iskustava za 14. EYOF, koji će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *