JU Centar za kulturu Zavidovići: AKCIJA “STOLICA ZA KULTURU”

Vjerujemo da ste već upoznati sa akcijom JU Centar za kulturu Zavidovići, a koja se provodi sa ciljem i planom presvlačenja i tapaciranja stolica u velikoj sali ove Ustanove, kako bi se ona modernizirala i učinila ugodnijom i ljepšom za sve posjetioce kulturnih događaja u našem gradu.

JU Centar za kulturu Zavidovići, godinama poznat kao Dom kulture, izgrađen je davne 1956. godine. Decenijama unazad zgrada je pretrpjela brojna infrastrukturna oštećenja, pogotovo u periodu agresije na našu Domovinu, koja je za sobom ostavila ogromnu i nesagledivu štetu po infrastrukturu kako cijele Općine tako i ove Ustanove u našem gradu, a posljedice su se prenijele i na samu kulturu u gradu.

Posljednjih godina uz velike napore i umijeće, menadžment JU Centar za kulturu, realizirao je nekoliko projekata, a sve u cilju stvaranja uslova za ugodan ambijent svih posjetilaca i ljubitelja kulturnih sadržaja. Ove godine menadžment je pokrenuo akciju “Stolica za kulturu”, čime se želi realizirati još jedan važan projekat za ovu veoma važnu ustanovu u našem gradu.

Kako su nam kazali u Centru za kulturu, “akcija je zamišljena tako da se postojeće stolice u Kino sali presvuku i tapaciraju, kako bi izgledale ljepše i bile udobnije za korištenje, te na taj način privlačnijim činile i kulturne sadržaje, a obzirom da nismo u mogućnosti sami finansirati navedeni projekat, ovom prilikom pozivamo Zavidovićane ali i sve ljubitelje i poštovaoce kulture općenito, da kupovinom jedne stolice podrže naš projekat i razvoj kulture na području općine. Vjerujemo da samo zajedničkom akcijom i pomoći možemo spasiti kulturu u malim sredinama i omogućiti njen opstanak, a ujedno stvoriti pretpostavke za organiziranje i drugih većih sadržaja”.

Vrijednost jedne stolice iznosi 50,00 KM (sa PDV-om).

Duboko vjerujemo da će se svi dobri i dobronamjerni ljudi, te svi ljubitelji kulture, a ponajprije svi oni kojima je u srcu zauvijek ostao ovaj čuveni Dom kulture, koji je slovio kao jedan od 5 najpoznatijih, najljepših i najmodernijih u bivšoj Jugoslaviji, odazvati ovom pozivu, i tako doprinijeti što bržoj realizaciji projekta.

Uplate za ovu akciju mogu se izvršiti putem žiro računa 1340 3000 0001 3981 ili lično u prostorijama Centra za kulturu. Sve ostale informacije i pojašnjenja možete dobiti na broj 032 879 096.

Sretno sa provođenjem ove akcije uz nadu da ćemo uskoro svi skupa uživati u novom i udobnijem ambijentu Kino sale, te da će to biti razlog za više kulturnih sadržaja u našem gradu, a duboko vjerujemo da hoće.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *