Bosanska Dubica: Turski investitor otvara nova radna mjesta

Turski investitor, koji je prije tri mjeseca potpisao ugovor sa rukovodstvom općine Bosanska Dubica i u Poslovnoj zoni “Lipova greda”, otvorio pogon za proizvodnju stambenih i građevinskih kontejnera, otvara nova radna mjesta i širi proizvodnju. Do kraja godine, u planu je zapošljavanje stotinu radnika.

Zavarivač Dragan Blagojević iz Bosanske Dubice, nakon dugog čekanja na Birou, prije mjesec dana zaposlio se u pogonu turskog poslodavca. Zadovoljan je plaćom.

– Već sam dugo bio nezaposlen, ovaj posao mi puno znači – kaže Blagojević.

Tusrki investitor trenutno zapošljava 18 radnika, a tokom marta zaposlit će još 12. Do kraja godine u planu je zapoljšavanje stotinu radnika, ali i proširenje proizvodnje, javlja RTRS.

– Općina ima najpovoljnije uslove za investitore, dajemo besplatnu zemlju. Ono što je svakako interesantno da svakome čovjeku koji dođe sa strane a koji ne poznaje procedure, mi obezbjeđujemo pomoć u općini. Investitori ovdje imaju jeftinu radnu snagu, imaju najjeftiniju električnu energiju – istakao je Radenko Reljić, načelnik općine Bosanska Dubica.

Ova firma kontejnere izvozi na evropsko tržište, a potpisala je ugovor sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, vrijedan tri miliona eura.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *