Abdulah Skaka novi gradonačelnik Sarajeva

Abdulah Skaka novi je gradonačelnik Sarajeva, odlučeno je na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Skaka je kandidat koalicije SDA-SBB i na ovoj funkciji naslijedit će Ivu Komšića. Skaka je dobio podršku 16 vijećnika.

Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke i aktuelna zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je kandidatkinja bloka ljevice za gradonačelnicu Sarajeva. Za nju je glasalo 12 vijećnika Gradskog vijeća.

“Iskreno se nadam da ćemo u budućnosti odluke donositi konsenzusom i da ćemo zajednički raditi za sve građane”, poručio je Skaka.

Na sjednici je prethodno Igor Gavrić izabran za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a njegove zamjenice su Mira Jurić i Edina Gabela.

Glasanje za predsjedavajućeg Gradskog vijeća uslijedilo je nakon što je 28 vijećnika iz četiri sarajevske opštine položilo svečanu zakletvu i preuzelo mandate u Gradskom vijeću.

Novoizabrani gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je kazao da mu je velika čast i zadovoljstvo biti na čelu Sarajeva.

– Osim toga, to je i velika obaveza. Trudit ću se da svojim radom i zalaganjem, znanjem i energijom, budem istinski predstavnik svih građana Sarajeva. Radit ću na već započetim projektima, izgradnji Trebevićke žičare. To je projekat na kojem radim već nekoliko godina, još od kada sam bio zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića – rekao je novoizabrani gradonačelnik Sarajeva.

– Moj slijedeći zadatak je urbanizacija grada. Zatim, Sarajevo treba velike događaje kakav je bio doček Nove godine i na sličnim događajima ćemo raditi i tokom godine, te predstavljati Sarajevo u najboljem svjetlu. Čeka nas EYOF i to će nam uz žičaru biti prioritet – istakao je Skaka.

zavnews

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *