Domaćica čajno pecivo halal certificirano

U kompaniji “Mira” a.d. Prijedor, održana je svečana ceremonija uručenja halal certifikata, čime je potvrđena uspješna implementacija zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010.

Certifikacijskim auditom, koji je izvršen u januaru ove godine, utvrđeno je da kompanija “Mira” a.d. Prijedor ispunjava sve zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010, te da joj se može uručiti halal certifikat. Procesom halal certificiranja obuhvaćena je proizvodnja čajnih peciva robne marke “Domaćica”. Proizvodi će u narednom periodu biti označeni znakom halal kvalitete, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.

– “Mira” a.d. se u 2006. godini integrirala u sustav upravljanja kvalitetom “Kraš” d.d. prema normi ISO 9001, osiguravajući time dosljednost u izradi proizvoda i njegovu standardnu kvalitetu. Primjenom koncepta HACCP te zahtjeva norme sigurnosti hrane IFS, “Mira” ostvaruje bitne značajke za sigurnost, zdravlje i povjerenje potrošača, a u 2016. godini napravili smo i korak dalje. Vodeći računa o specifičnim zahtjevima i potrebama kupaca i naših vjernih potrošača, za odabrane proizvode ispunili smo zahtjeve halala, koji su kao takvi dozvoljeni i ispravni za konzumaciju halal potrošačima. To su proizvodi iz branda “Domaćica” i to: Domaćica original 220 g, Krašovo domaće 220 g, Domaćica kokos 220 g i Domaćica s Dorina mliječnom čokoladom 220 g – naveli su iz ove kompanije.

Halal certifikat inženjeru za upravljanje kvalitetom Dajani Rosić Šobot uručio je direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH Amir Sakić. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Agencije i menadžment kompanije Marina Cvjetićanin, Mile Šiljegović, Slobodan Kršić i Dragana Šiljegović.

“Mira” Prijedor je akcionarsko društvo koje se bavi proizvodnjom keksa i srodnih proizvoda (čajnih peciva, punjenih čajnih peciva i vafel-proizvoda). Proizvodnja je započeta 1928. godine, a od novembra 2003. godine kompanija posluje kao članica “Kraš” grupe.

zavnews/biznis 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *