Vi ne možete odustati od svojih snova, a da već prije toga niste odustali od sebe

Brian Schweitzer je jednom rekao: “Izazivam vas da budete sanjari, izazivam vas da budete oni koji nešto rade da učine ovaj svijet boljim mjestom.”

Snovi su doista naš najveći izazov. Vi ne možete odustati od svojih snova, a da već prije toga niste odustali od sebe. Ne možete odustati od sebe, a da se niste predali, podigli ruke u zrak, i prepustili svoj život okolnostima i drugim ljudima. A kada to učinite onda vam više ništa ne ostaje. Zapravo, ostaje vam samo jedno, a to je da po cijele dane žalite sebe i tražite krivce, vraćate se u neku maglovitu prošlost ili tragate za nekim neizvjesnim osloncem u budućnosti.

Vi ne možete odustati od svojih snova, čak ni onda kada doživite stotinu poraza, jer pravi snovi nemaju rok trajanja, a vi ste na putu života sve dok imate mogućnost udahnuti novi zrak i ići naprijed. Da biste došli do svojih snova morate već danas pratiti napredak. Kada su Pabla Casalsa, koji se smatra jednim od najvećih violončelista i skladatelja dvadesetog stoljeća, pitali zašto i sa 93 godine vježba on im je odgovorio: Počeo sam primjećivati napredak.

Zato ne dopustite drugima da vas uvjere da vježba i rad nemaju smisla. Oni koji su postigli vrhunska postignuća znaju koliko se znoja i suza mora proliti da bi se negdje stiglo i da bi se nešto postalo. Šampionom vas čini samo jedna stvar, to nije borba sa najvećima, to je borba sa samim sobom, u tišini vlastite sobe ili dvorane gdje trenirate. Šampionom vas čini odluka da bol nije razlog da se odustane od puta kojim ste krenuli.

Uspjeh je razlog da ne tolerirate manje od onoga što zaslužujete. Kada podignete letvicu svoje volje podignut ćete letvicu i vlastite izdržljivosti. Tada će vam ostati samo jedno; preuzeti odgovornost za ono što želite postati te uložiti vrijeme i energiju za taj težak put. To neće biti običan težak put, to će biti težak put u kojem ćete uživati, jer znate šta vas čeka na njegovom kraju, a to je ono što ste oduvijek nazivali svojim snovima.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *