Sloboda počinje onda kada shvatite koliko vrijedite

 

Trenutak spoznaje vlastite vrijednosti jedan je od najznačajnijih trenutaka u vašem životu, jer se od njega sve počinje mijenjati. Kada shvatite svoju vrijednost tada više nećete prodavati sebe, svoj karakter i obraz za cijenu koju vam drugi nude, ili davati u zamjenu za nešto drugo. Nećete više dopustiti sebi da se zatvorite u svoju mišiju rupu već ćete izaći u svijet izazova, spremni riskirati.

Kada shvatite svoju vrijednost, tada vam više neće biti važno šta govore drugi, niti šta trebate učiniti da biste im se svidjeli živeći život po njihovim očekivanjima, već ćete otkriti svoje unutarnje žarište koje vas pokreće i daje vam smisao u svakom danu.  Kada shvatite svoju vrijednost, nećete više mjesečareći prolaziti kroz život već ćete biti duboko svjesni svojih potencijala i sposobnosti i s njima izgrađivati svoj život i ovaj svijet.

Kada shvatite svoju vrijednost, tada ćete preuzeti odgovornost za sve što vam se u životu događa, nećete više kriviti druge ljude i okolnosti, jer mogućnosti koje se nalaze u vama nadmašuju sve probleme na koje možete naići. Kada shvatite svoju vrijednost, počet ćete njegovati stav zahvalnosti, jer ćete biti svjesni da sve to što imate niste zaslužili i da sa zahvalnošću osiguravate prostor za sreću u svom životu.

Sloboda počinje onda kada shvatite koliko vrijedite. Ne trebaju vam to govoriti drugi, ne treba vam trening ljudskih potencijala ili neki seminari da biste toga bili svjesni. Pogledajte se u ogledalo, osjećajte se dobro u vlastitoj koži i vidjet ćete koliko vaš život može rasti i napredovati. Sloboda počinje onda kada shvatite da je ovo vrijeme vaše promjene i da samo u promjeni možete otkriti smisao svoje slobode i svojih vrijednosti.

 

Mario Žuvela/savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *