Tražite od sebe ove stvari!

Tražite od sebe da zablistate u svakome trenutku.

Tražite od sebe da ne gledate u probleme, tražite da gledate iznad svojih problema, samo tako ćete imati izvanrednu perspektivu života i u teškim vremenima lakše se suočiti s njima.

Tražite od sebe da u problemima gledate prilike, samo tako ništa neće biti uzaludno u vašim životima. Tražite od sebe da u trenucima sumnje i padova vjerujete u sebe više nego što to sada činite i da to svakoga dana činite sve više i više.

Tražite od sebe da zablistate jednom u životu kada vam se sve prilike naklone. Ali da biste to uspjeli tražite već sada od sebe da se držite svih odluka i obećanja koje ste donijeli. Tražite od sebe da idete naprijed i onda kada je teško, i onda kada se ne vidi nikakvog puta i onda kada vam svi govore da je najbolje odustati jer ni oni nisu uspjeli. Tražite od sebe da budete svjelo i onda kada je svuda oko vas zavladao mrak.

Tražite od sebe da učinite danas ono što niko neće da biste jednoga dana bili negdje gdje niko nije bio i imali nešto što niko nema. Tražite od sebe da smanjite upotrebu riječi „ja“ u svom rječniku jer s tom riječju nećete sagraditi stabilne mostove do drugih, štaviše još ćete se više zatvoriti u svoje zidine iz kojih nema izlaza. Tražite od sebe da ne gubite niti jedan trenutak svoga vremena jer ne znate koliko vam ga je još ostalo.

Tražite od sebe da budete drugačiji onda kada se svi uniformiraju i kopiraju jedni druge u mislima, riječima i djelima. Tražite od sebe da budete hrabri onoliko koliko vam je potrebno da uvijek idete naprijed, ali ne toliko da povrijedite druge. Tražite od sebe da nikada ne zapostavite svoje srce, jer onoliko koliko mu budete vjerni toliko ćete dobiti od života. Kada počnete ove stvari tražiti od sebe vaš život će se promijeniti.

savjetnikuspjeha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *