SP za rukometaše: Kauboji “upucali” Crvenu furiju, i Slovenci u polufinalu

Rukometna reprezentacije Hrvatske plasirala se u polufinale SP-a, nakon što su u četvrtfinalu savladali Španiju rezultatom 30:29. Plasman među četiri najbolje selekcije svijeta izborila je i Slovenija, nakon pobjede nad Katarom (32:30).

Prvo poluvrijeme bolje su otvorili Španci i poveli s 2:0, ali sve do samog finiša igralo se gol za gol. Nijedan od timova u prvih 30 minuta nije imao veću prednost od dva gola, ali su Kauboji na poluvrijeme otišli s dva pogotka prednosti (17:15).

Na drugo poluvrijeme kao da je istrčala neka druga Hrvatska. Naime, nakon što su Španci smanjili na 17:15 uslijedila je serija Hrvata od 5:0, a zahvaljujući ovoj prednosti u nastavku su “kockasti” igrali pod manjim pritiskom i imali konstantnu prednost koja je varirala između tri i četiri gola.

Ipak, kako se bližio kraj utakmice izabranici Željka Babića kao da su gubili tlo pod nogama, a sigurna prednost polahko se topila, da bi se Španci u posljednjih 15 minuta utakmice približili na jedan razlike.

U finišu su Kauboji imali možda i previše tehničkih grešaka, lopti predanih protivniku, ali su na kraju slavili rezultatom 30:29.

Prvo ime utakmice bio je Marko Mamić, s devet pogodaka, dok je Cindrić postigao pet. U redovima Španaca najefikasniji je bio Fernandez sa sedam golova.

U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici Slovenija je s 32:30 savlada viceprvaka svijeta Katar, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da se slovenski rukometaši nisu bespotrebno opustili u finišu meča. Slovenci su plasmanom u polufinale još jednom potvrdili da odlično igraju pod vođstvom Veselina Vujovića.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *