Maja Jačević pokrenula posao uz pomoć Općine Centar

Mlada magistrica pedagogije Maja Jačević, se nakon nekoliko kraćih poslovnih angažmana našla na birou za zapošljavanje. Jačević je ostala rano bez roditelja i oslonca u životu, te je uglavnom sama morala pronalaziti načine kako bi uspjela što kvalitetnije izgraditi svoj život.

U želji da nešto promijeni i sama se pobrine za svoju egzistenciju, prijavila se na javni poziv Općine Centar, za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata. Njen projekat je ocijenjen kao projekat vrijedan finansiranja, te joj je dodijeljeno 10.000 maraka. Puna entuzijazma, počela je izgrađivati svoj posao, otvorila je produženi boravak za djecu “Happy Days”.

-Sa ovom podrškom koju smo dobili od Općine Centar počeli smo od nule, i ta sredstva su nam bila dovoljna za početak da pokrenemo usluge kakve pruža naš produženi boravak. Ova pomoć nam je bila neka vrsta odskočne daske i vjetar u leđa – zadovoljno je kazala Jačević.

Prema riječima ove mlade poduzetnice, veliko je zadovoljstvo živjeti od svoga rada, jer se ujedno radi posao koji se voli i od kojeg se može zaraditi za život.

-Pokrenula sam posao za koji sam se i školovala. Svaki početak je težak pa i ovaj naš, ali ja volim raditi sa djecom jer to me čini sretnom i ispunjenom. Posao smo pokrenuli prije četiri mjeseca i sva sredstva smo uložili u opremanje prostora našeg produženog boravka. Trenutno opstajemo od svog rada – istakla je Jačević dodavši da ona i njene pomoćnice kroz kreativne radionice, čitanje, igranje, učenje, pisanje domaćih zadaća, a ponekad i pripremanje rođendanskih proslava, produktivno i zabavno provode vrijeme sa djecom koja borave u njihovom produženom boravku.

Ova vrsta saradnje Općine Centar i mladih ljudi sa inovativnim idejama, pokazala se jako kvalitetnom i poželjnom, pa će se sa takvom praksom, kako ističu iz Općine, nastaviti i ubuduće.

zavnews/faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *