Stanje na cestama

Stanje na cestama 18.01.2017. u 12 : 00 sati

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Donja Orahovica, na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj, saobraćaj teretnih vozila je potpuno obustavljen, dok se putnička vozila preusmjeravaju na obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Zbog sniježnih nanosa na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Drvar-Bosanski Petrovac obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona.

Obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila na putnim pravcima: Kupres-Livno, Trnovo-Dobro Polje i Ljubogošta-Podromanija. Na većini dionica u višim predjelima vozi se sporije po zasniježenim cestama. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pravi jak vjetar, koji stvara sniježne nanose.

U ostalim područjima ceste su pretežno mokre, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo na mostovima, vijaduktima, kao i prilazima tunelima. Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja puta i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša. Također, zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

zavnews/bihamk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *