Misija implementacije strategije nabavki Svjetske banke, u posjeti ZE-DO kantonu

Tim za nabavke Svjetske banke danas je posjetio Zeničko-dobojski kanton i sastao se s Miralemom Galijaševićem, premijerom Zeničko-dobojskog kantona i ministrima u čijoj je nadležnosti provođenje javnih nabavki te direktorom Službe za zajedničke poslove.

Vođa tima i specijalista za javne nabavke Minjola Malo se zanimala za sve postupke i procedure javnih nabavki koje se provode u Zeničko-dobojskom kantonu. Gospođa Malo je naglasila da je cilj posjete našem Kantonu razgovor o razvoju centraliziranih tijela za javne nabavke na kantonalnom nivou i prikupljanje podataka o godišnjem obimu nabavki za Kanton.

Premijer je predstavnike Svjetske banke upoznao sa procedurama javnih nabavki na osnovu kojih Služba za zajedničke poslove i resorna ministrastva nabavljaju opremu i sklapaju ugovore sa dobavljačima odnosno firmama koje pružaju usluge ili održavaju putnu infrastrukturu.

Dogovorena je saradnja na izradi nacrta dokumenta u vezi sa formiranjem centralizovane jedinice za javne nabavke za ministarstava i druga tijela kantonalne uprave, te izrada strukturiranih procedura za javne nabavke, kao i obuka članova komisija koje provode procedure javnih nabavki.

zavnews/vladazdk

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *