Na kojim putevima u BiH je obustavljen saobraćaj zbog snijega i leda

Zbog snijega i jakog vjetra koji stvara sniježne nanose na regionalnom putu R-419 Posušje-Blidinje, na snazi je obustava saobraćaja za sve kategorije vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Na putnim pravcima Drvar-Bosanski Petrovac i Glamoč-Mlinište, zbog snijega je obustavljen saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona.

Usporeno je  odvijanje saobraćaja na većini puteva u našoj zemlji. Posebno izdvajamo dionice u  planinskim predjelima. Na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica i Han Pijesak-Vlasenica, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.  U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće pravi jak vjetar, koji stvara sniježne nanose.

Slikovni rezultat za snijeg i led na cestiNiske temperature pogoduju formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Također, zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saoćeno je iz BIHAMK-a.

zavnews/nap

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *